Koliko koštaju, snovi, uspomene,... A, duša... !? Eto, "nek mi neko izračuna, sve ću prodat sutra"

Ivica Primorac

Skoro svaki dan tužna vijest o smrti branitelja u najboljim godinama života. Bolest, suicid... Idemo sa jednog na drugi ispraćaj naše braće. Počasni plotun, zastava i to je to!

Zato što odlaze u najboljim godinama života veliku odgovornost snosi ovo društvo u kojem živimo!? Na žalost, to društvo ih nemilosrdno šalje u smrt, na ovaj ili onaj način!?

Najčešće se analizira za što su branitelji sve krivi, što nisu zaslužili itd.

Branitelje se privodi u lisicama, da trunu i umiru po zatvorima, i to za nedokazane krivnje.

Udbaše i četnike koji su počinili monstruozne zločine, privodi se bez lisica, kao da su u ležernoj šetnji!?

Sve to vide naravno i branitelji, i pitaju se tko je tu poželjan!? Jeli ovdje poželjan onaj tko je branio hrvatski narod, i dao život i zdravlje za to, ili je poželjan onaj tko je činio zločine protiv hrvatskog naroda!?

Ne vodi se briga o zdravlju branitelja, iako je stanje jako loše... Bojim se da je već pomalo sad i kasno!?

Traži se svaki pogrešan korak, i tko će jače nagaziti branitelja taj je veća faca!?

Da tako analiziramo sve (kao branitelje) ostalo bili bi prvi u svijetu u mnogočemu!?

Političari koji su krivi za sve ovo (loše stanje u društvu), njima se treba ustanoviti manjak na desetke milijuna, i tek se onda kao smjene i za kaznu idu u sabor!?

Branitelja ako se i lažno optuži, i to čak i neprijatelj protiv koga se borio (koji mu je napao zemlju, ubijao, klao žene i djecu, starce...) ide u pravo zatvor (a ne sabor) i mora dokazivati nevinost iz zatvora!?

Puno naše braće je prošlo sve najteže u ratu, ali u miru se teško nose sa nemilosrdnim pristupom društva kojem su darovali slobodu!

Zbog strahota koje je su proživjeli u ratu, mnogi od branitelj ne mogu ravnodušno slušati pitanja u stilu: Kolika vam je mirovina? Koliko to košta što ste napravili za Hrvatsku? Ma, pazi molim te...

Ubija ih to na ovaj ili onaj način, jer u rat nisu otišli radi sebe i materijalne koristi !

Pitanja se postavljaju na način kao da je to njihova država, a ne i naša, pa bi ih kao oni najradije isplatili u gotovini od tog državnog novca (koji smatraju svojim), i da više ni pravo glasa nemaju, i da se ne mješaju u ništa, bez obzira što se radilo sa zemljom za koju se krv prolijevala i zdravlje izgubilo .

Tako je to normalno danas da se jednog Pupovca za sve pita, ali prave branitelje i dragovoljce ni u ludilu!? Kako kaže Plenković "Neće oni meni određivati, s kim ću koalirati!" I, nisu ... I, ovi koji su s njim, koji su podlegli kušnji, ništa ih se ne pita... Samo trebaju dignuti ručice kada "voždu" zatreba.

Te, nadobudne i najglasnije "snage", s previše praznih riječi, u biti ne ljudi, a koji sebe ujedno smatraju dobrim ljudima i vjernicima, a koji nikada ništa nisu (na žalost i neće), odradili a da to nisu masno naplatili (što se već polako i vidi) našem narodu, pitaju koliko košta ...

Što koliko košta??? Koliko koštaju poginuli prijatelji koje smo u očaju probali spasiti, i oživjeti i kada već nisu bili živi.. Koliko po glavi koštaju neprijatelji u koje si htio ili ne htio morao pucati, a ne nasilan si po prirodi, i kršćanski si odgojen!?

Recite koliko to košta? Vi nehumane jude, što ste upropastili Hrvatsku, što vam prolazi život, a niste nikada napravili ništa ni slično vrijedno onome što je jedan pravi ratnik branitelj napravio u samo u jednom danu!? Da ne govorim od pet godina pakla koje su ratnici branitelji prošli!?

Probajte vi izračunati koliko to košta??? Vi ste valjda mjerodavni!?
Koliko koštaju, snovi, uspomene i duša ovih dana!? Koliko košta, recite vi nadobudni majmuni koji takvim pitanjima često tjerate ljude u smrt!?

Eto "nek mi neko izračuna, sve ću prodat sutra".

Primjedbe